Sunday, August 15, 2010

Amarillo Grill & Bar


Kızkulesi Sokak
No:20/5-6 G.O.P.
TEL: 00 90 312 445 0 446




Amarillo, benim bildiğim kadarıyla, Ankara’daki Amerikan bar konseptini uygulayan tek mekan. Amerikan bar konseptinden kastım ise et içerikli dev porsiyonlar ve içki. Her ne kadar son gittiğimde çok daha fazla içki çeşidi olsa da şimdilerde bu menü oldukça azalmış. Örneğin eskiden İrlanda’nın ünlü bira markası “Guinness” burada servis ediliyordu fakat kalkmış. Tabii burada işletmecinin suçundan çok ülkemizin ithalat anlayışı bu duruma köstek oluyor olabilir. Şarap menüsünü ise şahsım adına gayet yeterli bulduğumu söyleyebilirim.

Bu mekanı aslında yazın ayrı kışın ayrı değerlendirmek lazım. Çünkü bu iki mevsim arasında mekanda büyük bir farklılık oluyor. Biz en son gittiğimizde mevsimlerden kış idi ve içeride müthiş bir grup çalıyordu. Bu sefer rezervasyon için aradığımda tercih yapmak zordu. Emindim ki içeride çalan grubu dinlemek de çok keyifli olacaktı, arkadaşlarla hafif esintili bir Ankara akşamında dışarı oturmak da. Biz ikinci tercihi yaptık ama ara ara elimize biramızı alarak içeri grubu dinlemeye de gittik. Aslında sesi dışarı verebilseler çok daha güzel olurdu fakat kanuni bazı yasaklamalar söz konusuymuş. Zaten bir kez daha düşününce çalan gruba da ayıp olabilir.

Yemeklere gelecek olursak... Son gittiğimizde “T-bone Steak” ısmarlamıştık fakat beğenmemiştik. Et çok sert ve damarlıydı. Bu nedenle farklı bir tercih yaparak Amarillo Burger söyledik. Kalın ve ufak hamburger köftesi yerine ince ve geniş bir köfteyle sunulan mekanın burgerinin içinde ayrıca barbekü sos var. Oldukça lezzetli bulduğumuzu söylemem gerekir! Eğer bir burger hayranıysanız burayı pas geçmemelisiniz. Hanımlar da bizi aşarak hem et hem burger yediler maşallah. Ismarladıkları “Pepper Steak” orta pişmiş, yumuşak, sulu, son derece lezzetli, özetle iyi bir seçimdi.


Son olarak eğer bistro’da takılmak istemiyorsanız rezervasyon şart. Mekanın vale hizmeti var. Fiyatlar ise bir ana yemek ve bir kadeh içki için yaklaşık 30 TL. Dostlarla samimi bir yemek ve sohbet için Amarillo doğru adres.



Amarillo Grill & Bar is probably the only place in Ankara with an American style concept. If you are interested in oversize portions accompanied with alcoholic beverage, this is your place! The menu ranges from classic T-bone steak to veal and signature burgers. You can also taste local or foreign beers (not only in bottle but also in pint!) and a sufficient depth of wine selection.

It is better review the place for indoors and outdoors separately. If you go at summer, there is a nice garden that you can eat and socialize. But there is also, and almost every day, live music inside which is very good. Unfortunately you cannot both listen to the music and sit outside as there are some legal restrictions. So it might be a tough choice where to sit!

If we are to talk about food, I can say it is quite good in average. Last time we had T-bone steak, which was a complete disaster as was very tough. Therefore this time we ordered Amarillo Burger, which has a wide and relatively thinner patty topped with bbq sauce inside. We found it quite delicious. If you are the burger-lover type, you shouldn’t miss this one for sure. Ladies, on the other hand, surprised us by ordering both a burger and pepper steak. It was medium done, soft, juicy and all in all a good choice.

Finally, I suggest you to have a reservation if you don’t want to end up sitting at the bar. They offer valet parking, and the average price per person including an alcoholic beverage is 30 TL. If you are interested in having a casual Friday evening with friends, Amarillo is the place!


No comments: