Monday, August 16, 2010

Köfteci Numan Usta


Ziyabey Caddesi 1412. Sokak

No:4/A Balgat

Tel: 00 90 312 285 4118


Her ne kadar “Köfteci” Numan Usta olsada isim, bu bir pazar sabahı kahvaltı hikayesi. Yazarlar listesinde olan fakat henüz siftah yapmamış olan Washingtonian’ın tavsiyesiyle gidildiğini de eklemek isterim. Gönül ister ki, birgün kendi tavsiye ettiği mekanı kendi değerlendirsin bu adreste...

Sabah 11 sularında gittiğimizde üç masa hariç tüm bahçe doluydu. İlk anda rezervasyon yapmamış olmanın verdiği hayal kırıklığı, buyrun buraya alalım denilip rezerve yazısının kaldırılmasıyla yerini sinsi bir kıkrdamaya bıraktı.



Biz herhangi birşey söylemeden masamız donatılmaya başlandı ışık hızıyla. Peynir tabağı, cevizli tulum peyniri, güveçte eritilmiş kaşar, oturduğunuz yerden mis kokan tazecik domates ve biberler, menemen, kırık yeşil zeytin, siyah zeytin, zahter (güney işi 40 çeşit baharat karışımı üzerine en güzelinden zeytinyağı), bal, kaymak, tereyağı, Numan Usta’nın eşinin yaptığı leziz vişne reçeli ve fırından yeni çıkmış pidemsi ekmekler. Açıkçası bir sürü malzemeyle donatılmış fakat tadı vasat olan bir “brunch”a göre çok daha iyi bir seçim oldu burası. Brunch olayına bir de pek sevgili Obstinate King’imin bir bakış açısı var tabii; “Ben büfeye gidip almakla uğraşmam pazar pazar, önüme gelsin” :).


Ayrıca bahsetmeden geçemeyeceğim çaycı amca var. Mükemmel zamanlamayla tam çayınız bittiğinde yenisini getiriyor ve istisnasız her seferinde “kaşıklara yardımcı olalım” diyor. Bu durumda sizin müşteri olarak en önemli göreviniz, amcayı yaklaşırken gördüğünüzde kenara koyduğunuz çay kaşığını geri bardağa koymaktır. Hafif azarlar gibi ama bir şekilde sevimli. İtiraf etmeliyim ki her sefer, amcanın suratına gülmekten kendimi alamadım.


Bu yazının en şaşırtıcı kısmına şimdi geliyorum. En kalitelisinden malzeme ile hazırlanmış anam babam usulü kahvaltının sınırsız çay dahil fiyatı, kişi başı sadece 12.5 TL. Merak etmeyin yanlış yazmadım. Ben yemediğim kızartmalar, şarküteri ürünleri ve devasa zeytinyağlı sarmalar için bunun iki katı fiyat vermeye gerek olmadığını düşünüyorum. Birde harika bir doğal kara üzüm suyu içtik. Fiyata dahil değil ama denemeye değer. Yanılmıyorsam 5 TL idi fiyatı. Özet itibariyle, Numan Usta geleneksel pazar kahvaltısı isteyenler için doğru adres. Rezervasyon yaptırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.



Although the place does not sound like so, this is a brunch review. We decided to go to the place with the suggestion of Washingtonian. At first I was not expecting anything good for some reason, but it was worth spending the sunday breakfast there. To tell the truth it is not very correct to call it a brunch, it is rather a rich breakfast.

We went there around 11 pm and except three tables all were occupied. First we were disapponted about it but then they welcomed us very nicely and showed us a nice table.

Before we could say anything, there was no space left on the table. Three different cheese plates, fresh tomatoes and green peppers, menemen (a dish cooked with eggs, green peppers and tomatoes), green and black olives, zahter (40 kinds of powdered spices mixed with virgin olive oil), honey, butter, buttermilk, homemade cherry jam and fresh bread from the oven arrived. As I said before it is a rich breakfast but if you prefer sitting at the table and food being served, to an open buffet like Obstinate King, Numan Usta is a good choice.

Now, the best part is coming. The best quiality home style sunday breakfast with unlimmited tea is only 12.5TL per person. Don’t worry there is no typo. I thought it was a good idea to prefer the place as do not the fried stuff, sausages or all the other junk at the classic brunch places and still pay like double the amount. Another great thing was the grape juice we ordered for extra 5 TL. It is worth trying! All in all, Numan Usta is the ideal place for the ones who are seaking a home style breakfast. I strongly suggest having a reservation.

5 comments:

Oburcan said...

Bir ara burayı yazmayanı bloglar aleminden aforoz edecekler diye düşündüm ,ben dahil birçok blogger yazdı ama herkes öğle yemeğini yazdı.Kahvaltı hem iyi görünüyor , hem de fiyatı süper. Afiyet olsun , teşekkürler.

Deniz Özger said...

Ortamı nasıl Numan Usta'nın? Açıkhava, yeşillik, manzara vs.. Yemekler cidden güzel görünüyor, fiyat zaten malum.

lifegoeson said...

kesinlikle cok begendim ,deneyecegim...

Glass Half Full said...

Ortam... Acikcasi tam anlamiyla aile yeri. Balgatin gobeginde olmasi sebebiyle apartmanlar arasinda ve bir sokak icinde. Dolayisiyla pek bir manzara durumu yok. Fakat dedigim gibi rahat ve nezih. Biz yakin arkadaslarla gittik. Dolayisiyla sohbet muhabbet ve yemekleri kritik etmekten pek birsey gorecek halimiz olmadi :)

Yorumlar icin herkese tesekkurler...

Glass Half Full said...

Kahvaltı kişi başı 15 TL olmuş.