Tuesday, November 9, 2010

Nüve Park

Turgut Özal Bulvarı
No:7, İncek-Ankara
+90 312 460 1727

Bir cumartesi öğleden sonrası, “Havalar da bu ara fena gitmiyor, yarın sabah kahvaltıya bir yerlere mi gitsek?” sorusuyla başladı herşey. Validenin arkadaşları gitmiş buraya beğenmişler, internette bir kaç bloga baktım, beğenmişler. Bende iyi o zaman dedim, bir pazar sabahı bir ton yol gittik ve rezil olduk!

Bu sefer soru cevap yapayım dedim:

Çok hoş bir yermiş, bağ bahçe, ne keyifle kahvaltı yapmışsınızdır…

Arabadan indiğimiz andan itibaren Masaya varana kadar şok üstüne şok yaşadık. Girişte sandalyede oturmuş takım elbiseli şapkalı bi amca var, ama heykel. Uçuşak leylekler var, yavru zürafa, fil, eşşek var, ama heykel. Garip bir şekilde ürkütücüler. Chuky’nin arkadaşları sanki… İçeride ise yaldızlar, Roma kolonları, Arap sarayından bozma bir dekorasyon.



Hayvanat bahçesi konsepti varmış. Çoçuklu arkadaşlar çok övdü, nasıl?

Maymun ve papağan çok sevimli. Diğer zavallılar kafeslerde. Sadece tüyleri yolunmuş 2 tavuskuşu ve yavruları ortada dolanıyor. Zaten kafeslerinin önündeki bahçe kazılmış olduğundan hayvanlar istesede çıkabilecek durumda değiller, dolayısıyla çocuklar da onları görebilecek durumda değiller. Ancak çocuğuma yamur çizmesi giydiririm çamura batmadan gider derseniz, o zaman lafım yok.


Büfe nasıldı? Malum brunch, zengindir heralde…

Kahvaltılıklar az ve orta kalitede, çok zeytinyağlı yemek, kızartma ve tatlı var. Ancak bunlardan bir tabak yaparsanız, hepsinin tadına bakıp, yemeden bırakırsınız ve yenmemiş tepeleme bir yemek tabağına ulaşırsınız.


Fiyat ne kadar, neler dahil?

22 TL, büfe, çay, su ve Türk kahvesi dahil. Çay bulanık, sebebi de termos içinde getirmeleriymiş. Böyle birşey hiç duymadım ve validem 5 kere çayı yolladıktan sonra gelen termostaki çay nedense bulanık olmamayı başarmıştı. Bu arada bence kahveyi de evde içmek isteyebilirsiniz.


O zaman, dahil olmayan neler var?

Sahanda yumurta (sucuklusu, sucuksuzu her hali), portakal suyu (taze), gözleme. Yukarıda sözü geçen valide, “ Ay yok artık! Kahvaltıda yumurtanın dahil olmadığı nerede görülmüş!“ şeklinde çıkışınca, çaresiz garson “efendim dahil ederiz“ dedi. Demek ki olabiliyormuş. Portakal suyu da 6 TL imiş.



Bu ziyaretin ardından, anladım ki böyle bir yere gitmek isterseniz mekan kesinlikle Çıtır Simit. 25 TL’ye en kaliteli ürünler, gözlemeler, yumurtalar, portakal suları, herşey sınırsız, öyle 1 bardak portakal suyu falan durumu da yok. Özetle gitmeyin, yazık yaktığınız benzine!

-----------------------------
- -
A saturday afternoon, grandma said “The weather is nice nowadays, why don’t we go to brunch tomorrow?” and she pushed the button for a desperate sunday brunch. Mom’s friends went there before and they said the place was nice, I googled and read about it at a few blogs, they said it was nice, than I said, “lets discover something” and we decided to go. Who would know I was driving a long long way for nothing!

This time I decided to do question and answer:

We heard it was a very nice place; you must have enjoyed it at the nice garden…

I was shocked when I was standing at the entrance. There was a guy sitting at a chair with his suit, tie and hat, however he was a statue. There were flying storks, a baby giraffe, an elephant, a donkey, but all sculptures. They were strange and spooky, as if they were Chuky’s friends. Indoor, much more terrible, golden plated everything, Roman columns, Arabic architecture, all mixed. 

They have a zoo concept right? Friends with kinds love the place…

The monkey and the parrot are gorgeous. The other poor animals are at the cages. Only a pair of peacocks and their poor child is around. Actually, even if the animals want to go out, they cannot as the garden in front of their cages are under construction. Naturally, children also cannot go there to see them. However, in order not to get stuck in mud, if you are planning to put the rains boots on and take the child there, I have nothing to say.

How was the buffet?

Very poor both quality and quantity vise. Many dishes and desserts, however if you fill a plate with those, you will only taste them and leave the rest.

How much is it? 

22 TL for the buffet, tea, water and Turkish coffee. Tea is not clear, and you may prefer to cook the coffee at home even if it is your first time!

So, what is not included?

Eggs (with or without sucuk), orange juice, gözleme (you cannot call it Turkish pancake; to start with, it is not sweet). When mom heard the eggs were not included, she said “I have never seen such a thing. How come the eggs cannot be included to a breakfast?”. The waiter said “no worries, we will include it”. Come on, what is this, do we have to negotiate it!

Following this trip (it literally is a trip, as it is far), I concluded that, if you are interested in such attractions, your place should be Çıtır Simit. For 25 Liras you get the best quality limitless and all included. To sum up, do not go.

7 comments:

MMO said...

Merhaba,
Bu anlattığınız Çıtır Simit'le Turan Güneş'teki Çıtır Simit'in alakası var mı acaba? Turan Güneş'teki fena değildi sanki.. Böyle heves heves gidip beklediğini bulamayınca çok sinir oluyor insan. Size Dafne'nin brunch ını öneririm. En son gittiğimde (Haziran '10) pek beğenmiştim. ;)

Glass Half Full said...

Merhaba,

Evet Turan Gunesteki Citir Simit. Orayla ilgili yazi icin:

http://breakingnewslivefromlife.blogspot.com/2010/06/citir-simit-turan-gunes-bulvar.html

Defne yeni hedefimiz oldu bu durumda...

Tavsiye icin tesekkurler.

Damla T. said...

Insan o kadar yol gidip de, umdugunu bulamayinca cok buyuk hayal kirikligina ugruyor.

Ankara'da edindigim tecrube sudur: Brunch icin sehirden ne kadar uzaklasirsaniz, hayal kirikligi o kadar artiyor :)

Ben de brunch bakimindan bu hayal kirikliklari listesine Cayyolu Nissh California, Incek'teki hemen hemen butun mekanlar, ODTU Bagevi'ni eklemek isterim.

Yazi icin eline saglik.

Glass Half Full said...

Merhaba Damla,

Sana kesinlikle katiliyorum! Nissh zaten sadece brunch degil, genel olarak bir hayal kirikligi benim icin.

Ancak oraya kadar gitmisken Marmelatte da brunch daha mantikli. Her ne kadar son gittigimde yemeklerini cok begenmediysem de, brunch basarili. En son 30 TL idi.

Bu arada M Street'de birkac tane vintage satan 2. el dukkan var. Belki ilgini ceker :)

Damla T. said...

Evet, ilgimi cok ceker :))

nüvepark restaurant said...

NÜVEPARK RESTAURANT böyle bir yer değildir.Bu bir şantaj gibisinden bir karalamadır.İsterseniz gelip görebilirsiniz hatta memnun kalmazsanız işletme sahipleriyle görüşüp benzin parası talep edebilirsiniz.YILIN EN İYİ RESTAURANTI ÖDÜLÜNÜ DE GELİP KENDİ GÖZLERİNİZLE GÖREBİLİRSİNİZ.
Hakkımızdaki karalamalar ve gereksiz iddialar vardır buda işletmemizin çok başarılı olmasından kaynaklıdır.Facebookta da bir sayfamız bulunmaktadır ve o sayfadaki hayranlarımızLa ve memnun kalmıs müsterilerimizle iletişime geçebilirsiniz.
Unutmayın KÖTÜ ELEŞTİRİ GİZLİ HAYRANLIKTIR :) :)

Glass Half Full said...

Bu bir karalama değil, yazarların kendi fikridir.