Monday, June 14, 2010

ÇITIR SİMİT – Turan Güneş Bulvarı (Boulevard)

Yağmurlar ve kapalı havayla geçen haftanın ardından, pazar sabahki güneşli gökyüzü ve sıcak hava kendimizi evden atmak için bahanemiz oldu. Kahvaltı için sevgili Obstinate King ve Washingtonian ile Çıtır Simit’e gittik. Ailecek yazları sıklıkla gittiğimiz bir yer olmasına rağmen onları tanıştırma fırsatım henüz oldu. 
 
Oran TRT binasına gelmeden Shell benzinliğini geçince yol üstünde sadece genişçe bir büfe gibi duran Çıtır Simit’in arkasında bir cennet var. ‘Gönül Bahçesi’ dedikleri bu yer doğanın tam ortasında zengin bir kahvaltı sunuyor. Ağaçlar, çiçekler, çeşitli bitkiler, mini deresi ve gölüne ek olarak ufak bir de hayvanat bahçesi var. Horozlar, tavuklar, tavus kuşları (bir tane de albino tavus kuşu) etrafta serbestçe dolaşırken, birkaç havyan da maalesef kafeslerinde sizin ziyaretinizi bekliyor. Tavşancıklar, sevimli köpek, hindi ve bu sene gelen ceylanlar görebileceğiniz hayvanlar. Çocukların hayvanlara bayıldıklarını söylememe gerek bile yok. Kaydıraklı, salıncaklı ufak bir çocuk oyun alanı da bulunuyor. Bence bu ortam apartmanlarda kısılmış kalmış bizlerin doğaya dönmesi için iyi bir fırsatken, çocuklara da doğa ve barındırdıklarıyla yaşamayı öğretiyor.



Gelelim neler yediğimize… Açık büfe sistemiyle hizmet veriyor Çıtır Simit. Büfe 8 çeşit peynirle başlıyor. Dilimlenmiş salatalık, domates, en tazesinden yeşillikler, çeşitli şarküteri ürünleri, 6 çeşit zeytin, reçeller, bal ve kaymağın ardından sıcaklar geliyor. Kızartmalar, sosis ve börekler mevcut. Kendi üretimleri ekmek, poğaça ve simit dışında mevsim meyveleri de bulunuyor büfede. Masanıza gitmeden yumurtanızı ve gözlemenizi sipariş edip, taze sıkılmış portakal suyunuzu da alıyorsunuz. Sürekli dolaşan garsonlar çayınızı tazelerken mis gibi havada gazete keyfi yapıyorsunuz…

Sizde eğer tüm haftanın yorgunluğunu pazar günü atmak ve haftaya taptaze ve keyifle başlamak istiyorsanız, Çıtır Simit doğru seçim.

Sunny and warm weather was our reason to go out on sunday morning after a cloudy and rainy week. With my dear Obstinate King and Washingtonian, we went to Çıtır Simit for brunch. Although I go there frequently with my family at summer time, I got chance to take them there this week.

Çıtır Simit has a paradise garden behind the kiosk where you can see from the road in front. The garden they call ‘Gönül Bahçesi’ offers a rich breakfast. In addition to trees, flowers, all kinds of plants, there is a mini river and lake. While roosters, hens, peacocks (also a albino one) wonder around freely, some other animals unfortunately are in cages. You can see rabbits, a cute dog, a turkey, and antelopes which have arrived this year. I have also observed that children adore animals. A small playground is also available for kids. I believe this environment gives us opportunity to escape from apartments while children experience the life in nature.

Let’s talk about what we had. Çıtır Simit offers an open buffet. Buffet starts with 8 kinds of cheese. Sliced cucumber, tomatoes, fresh greens are followed by variety meat 6 kinds of olives, jams, honey and buttermilk. Fried vegetables, cooked sausage, and böreks are also available. Fruits and their production bread and simit are waiting for you. Before returning to your table, don’t forget to order your egg plate, gözleme and also grab a glass of orange juice. While waiters around fill your tea cup, you enjoy the sunday newspaper…


If you want to start the coming week fresh and relaxed, Çıtır Simit is the right place.

No comments: