Saturday, July 17, 2010

Burger Story

BURGER STORY
Kentpark AVM
Eskisehir Yolu 7. km
Tel: +90 312 219 93 33


Ünlü yazar Chuck Palahniuk hayat tamamen rastlantısal olaylar ile şekillenir ve bu yüzden mutlu olmak için basit şeylerden zevk almaya bakıyorum demiş. İşte güzel yapılmış bir burger de yazarın bahsettiği basit şeylere en güzel örneklerden biri olsa gerek. 2 tane taze ekmeğin arasına özel yapım lezzetli bir köfte ve sınırsız garnitür seçeneği. Basit ama katıksız bir keyif!

Ankara Kentpark alışveriş merkezinde bulunan Burger Story adından da anlaşılacağı üzere kendini burger yapmaya adamış bir mekan. Hamburger, çizburger gibi klasik burger çeşitlerinin yanı sıra “signature” yani kendilerine özel burgerleri de mevcut. Bunun dışında ve şahsen pek ilgimi çekmese de salata çeşitleri ve sosisli sandviç versiyonları mevcut.

Daha içeri girer girmez kendini sevdiren yerlerden Burger Story. Yüksek bir tavan, yenilikçi dizayn özellikle minimal logoları, bunun yanı sıra geleneksellikten de kopmamış olmaları. Mesela peçete tutacağı olarak eskilerin o kocaman demir burger köftesi ezme aparatı kullanılmış. Mekanda ayrıca hoşumuza giden kısım ise havalandırması oldu. Bu tip mekanlarda genelde yoğun bir et kokusu olur ve bu koku üzerinize sinmiş bir şekilde çıkarsınız. Burada ise böyle bir sorun yok.

3. paragrafın sonunda artık yemeklere geçiyorum :). Biz ilk gidişimizin şerefine ve mekanın kalitesini tespit edebilmek amacıyla yaptıkları signature burgerlerden sipariş ettik. Zaten kendilerine özgü şeyi yapmada başarılı olurlarsa orası bir şekilde başarılı olur veya daha popüler bir tabir ile “tutar”. Böylelikle heyecanla siparişleri verip, beklemeye başladık.

Benim siparişim, White Castle, 3 tane küçük burgerden oluşuyor. Çok taze ve hafif ekmeklerin arasında özel yapım baharatlı köfteler ve soğan da içeren güzel bir sostan oluşuyor bu burgerler. İçinde bir de domates ve turşu var. Görüntü olarak Taksim’deki ünlü ıslak hamburgerlere benzese de tat olarak oldukça farklı. Özellikle yanında gelen rokfor peynirli sos ile bir lezzet bombası yaşıyorsunuz, mideniz bayram ediyor :).



Diğer siparişimiz Olive Burger ise adından da tahmin edilebileceği üzere köftesinin içinde yeşil zeytin parçacıkları bulunduran özel bir hamburger çeşidi. Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere bu burgeri Drama Queen sipariş etti ve güzelim patates kızartmaları yerini salataya bıraktı :). Şaka bir yana yemek bu hali ile oldukça sağlıklı ve besleyici bir alternatif oldu. Hafif iki tane ekmek arasına köfte, yeşillikli salata ve yine özel yapım lahana salatası (coleslaw). Açıkçası alacağınız potansiyel kaloriler yüzünden buraya gelmeye tereddüt ediyorsanız veya yedikten sonra kendinizi kötü hissetmek istemiyorsanız bu seçim tam size göre!



Mekanın en büyük eksisi ise içki servisinin bulunmaması. Halbuki cızırdayan sıcak bir burgerin yanında ona eşlik edecek buz gibi soğuk bir biradan daha güzel bir şey düşünemiyorum. Bunun dışında, türünün tek örneği olması sebebiyle genelde dolu oluyor ve herkesin bildiği üzere sürekli dolu olan mekanların garsonları bazen kaba olabiliyor. Bir de hatırlatma yapayım bir burgerin çıkması / pişmesi 20 dakika sürüyor. Bu yüzden geniş bir zamanınızda gitmenizi tavsiye ederim.

Son olarak -benim bildiğim- Ankara’nın ilk burger dükkanı hepimize hayırlı olsun. Böyle bir alternatife ihtiyaç vardı cidden :).



Burger Story, as it can be predicted from its name, is city of Ankara's first restaurant that specializes on burgers. It can be found in the entry floor of the Kentpark shopping mall which is located on Eskisehir road.

After walking through a spacious entrance, you can either sit inside or in the balcony which has a beautiful pool view. The design of the restaurant is cool which includes fresh lines with traditional finishes. Also the ventilation is very good which is a common problem in this kind of burger shops. What I want so say is when you go out you don't smell like lamb :).

They have classic burgers like hamburger, cheeseburger and a handful of signature burgers for instance olive burger or vegetarian burger etc. Besides, menu also includes American classic hot dog and salad choices. There is also desserts section but I can assure you there will be no space in your stomach after the burger :). Anyway the menu is generally strong but no alcoholic beverages are served in this place so it's a big minus indeed. Since there is no better company than fresh cold beer to a hot spicy burger.

To sum up, I personally recommend blue cheeseburger or white castle burger (*) with blue cheese sauce. Also since this shop is one kind in the city, it can be crowded sometimes and as you all know when a restaurant continuously fills up, there will be always jerk waiters. So be warned and just enjoy your burger :).

(*) 2nd photo from the beginning

No comments: