Tuesday, July 27, 2010

Panmisto

Kentpark AVM

Eskişehir Yolu 7. Km

Kat/Floor : -1



Geçtiğimiz birkaç aydır, Kentpark’a yolumuz düştüğünde annemle uğrayıp çeşit çeşit ekmeklerinden ve bol tahıllı çubuklarından alıyoruz Panmisto’nun. Güleryüzlü, yardımsever ve sabırlı sahibesini de pek seviyoruz. Fakat birkaç hafta önce, diğer ortağın daha yakından tanıdığım biri olduğunu keşfettim. Bilkent Üniversitesi’nden hocam Taner Bey ile karşılaştığımızda, bir rastlantı diye düşündüm. Kısa süre durumun bambaşka olduğunu, Panmisto’yu sevgili eşiyle birlikte işlettiklerini öğrendim. Beni ikram ettiği mini kahveli crème brûlée ile kandırmaya çalıştı, tattığım bir kaşıktan sonra durması çok zor oldu ama bir süre için tatlı yememe kararımdan neyseki caymamayı başardım. Başka bir gün öğle yemeği için geleceğime söz verdim ve birkaç yüz kaloriden o gün için yırttım.



O crème brûléenin üzerine çok dayanamadım ve ertesi gün ailemle gittiğimizde zaferle gülümsüyordu Taner Bey. Şaka bir yana, bizi çok güzel karşıladı ve ağız sulandıran menüden seçim yapmamıza yardımcı olmaya çalıştı. Binbir zorlukla bir quesedilla ve çay sipariş edebildim, herşey o kadar harika ki seçmek çok zor. Anneannem bir tost, annem Türk kahvesi ve misafirlerimiz de birer limonata sipariş ettiler. Tabaklar geldiğinde kısa süreli bir sessizlik hakim oldu masada. Gelen devasa tabaklar hepimizi şaşırtmıştı, tadları ise ayrı harikaydı. Çay, evdeki gibi yeni demlenmiş, limonatalar taptaze ve tüm diğer malzemeler de çok taze ve kaliteliydi. Bir de patates kızartmalarının ne kadar hafif olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. O kadar yağsız ve lezzetliler ki kızartıldıklarını sorguluyor insan.


Pek tabiki, açık büfeyi her gören gibi bizde kıskandık. Masanın üzerinde o kadar çok güzel ve lezzetli şey vardı ki, aklınızı kaçırmamak oldukça zor. Dahası, sınırsız çay ile birlikte sadece 10TL! (Filistin Caddesi’nde bir bardak çaya 4.5 TL ödediğinizi söylemiş miydim daha önce?) Pastane kısmı ise yaratıcı. Çok çeşitli ekmekleri, pastaları ve diğer sanat ihtiva eden ürünleri, denemeye değer. Yarı açık mutfakları sayesinde yiyecek ve içeceklerinizi hazırlanırken izleyebileceğiniz gibi, ne şartlar altında hazırlandığınızı görüp iç huzurunuzu da bozmamış oluyorsunuz.



Şahsen fiyatları da genel olarak makul buldum. Yediğim herşey çok lezzetli ve emsallerine kıyasla bir çok açıdan daha sağlıklıydı. Eğer batı tatlılarının gerçek tadlarını özlüyorsanız yada çocuğunuzun çöp değil de yemek yemesini istiyorsanız bugünün AVMseverleri için Panmisto’nun eğlenceli ve lezzetli bir seçenek olduğunu düşünüyorum.



For the last few months I have been going to the place with mom to get bread and some of their delicious breadsticks that are rich in grains. We liked the debonair, helpful and patient lady who owns the place. However, a few weeks ago, I discovered that the other partner was someone who I know a little more closely. First, I thought it was a coincidence when I saw my professor from Bilkent University Mr. Yiğit there. Shortly after, I discovered that the place was his, and the lady was his dear wife. He tried to trick me with their unbelievably delicious mini coffee crème brûlée, which was very hard to stop after the first spoon, but I was strong willed enough not to have any dessert and promised him to come some other day for lunch. For that day, I saved a few hundred calories.


The delicious crème brûlée was so much in my mind that I couldn’t resist long and next day, I went there with my family and he was smiling with victory. Joking, he welcomed us very nicely and tried to help us to choose, although it is almost impossible as everything on the menu are mouthwatering. Finally I ended up with quesadilla and tea, my grandma with toast and mom with a cup of Turkish coffee. Our guests from Lebanon preferred lemonade. The plates were huge, very delicious and more than what we expected. Tea was like it is at home, lemonades fresh, all the ingredients fresh and good quality. In addition, you would question weather if the chips were fried or not, so tasty and not oily at all.


Of course we were jealous of the open buffet. They had so many delicious things on the table that staying sane was very hard. What is more, with unlimited tea, it is only 10 TL! (Did I mention that at Filistin Street a cup of tea is 4.5TL?)The bakery is also innovative. Different bread choices, cakes and other arty products are worth trying. With the half open kitchen, you can see your food & beverages being prepared and of course under what conditions.


I find the prices quite convenient; everything I tried was very delicious and healthier by comparison. If you are missing the real tastes of western desserts or want your kid to eat food, not junk, I believe Panmisto is a joyful and delicious alternative for today’s’ mall-lovers.


No comments: