Saturday, June 19, 2010

Cafe des Cafes – Tunalı Hilmi Caddesi (Street) No: 83

Tunalı Hilmi Caddesi’nde sıcak bir gün, hem bir şeyler yemek hem de biraz serinlemek istediniz. Binalar da üzerinize geldi. Zaten alışveriş de yordu, birde torbalar var. Panik yok! İşte tam istediğiniz şey, okumaya devam edin…



Yaz sıcağında şehrin ortasında kaçacak yer ararken, Cafe des Cafes size ummadığınız bir sürpriz yapabilir. Cadde tarafındaki iki minik masaya aldanmayın. İçeri girin, basamakları çıkarken etrafınıza bakınmayı unutmayın. Sizi güler yüzle karşılayan garsonları geçince, biraz ilerleyince arka kısımdaki kış bahçesine geliyorsunuz. Bahsettiğim bu ferah kış bahçesi sandıysanız, çok acele ettiniz demektir. Sağınıza dönünce dışarı açılan mini bahçe hemen oracıkta. Ortadaki kocaman masa kalabalık buluşmalar için harikayken kenarlardaki beyaz masalar birkaç kişilik buluşmalar için ideal. Dileklere inananlar için birde dilek ağacı var. Gözünüzün kaldığı bluz için belki bir parça bez bağlamak istersiniz.



Serinlemek için gelmiştik değil mi? Benim buradaki favori yazlık içeceğim zencefilli naneli limonata ancak, geçen gün Obstinate King ile gittiğimizde taze karadut suyu içtim, kesinlikle tavsiye ediyorum. Gelelim neler yediğimize. Cafe des Cafes aslında bizim yaz kış sürekli gittiğimiz bir yer çünkü evimden 10 dakika yürüyüş mesafesinde ve harika yemekleri var. Dolayısıyla şimdiye kadar menünün tamamını tattım diyebilirim. Hepsinden bahsedemeyeceğim için, bugün sadece son gidişimizde yediklerimden bahsedeceğim. Ben avokado salatası sipariş ettim. Yeşilliklerin üzerinde zarlarından ayrılmış portakallar, hafif pembeleştirilmiş çam fıstıkları, mısır taneleri, avokado dilimleri ve minik domatesler konulmuş. Sosunda ise hardal, zeytinyağı, limon ve birkaç çeşit baharat var. Kocaman bir tabakta servis edildiğini bu yüzden oldukça doyurucu olduğunu da eklemeliyim. Obstinate King ise uzunca bir süre karar veremedikten sonra hemen her yerde en güvenilir seçenek olabilecek club sandwhich sipariş etti. Kocaman bir tabakta salata ve elma dilimli patates kızartmaları ile geldi sandwhich. Şimdiye kadar anlattıklarımdan sizin de anlayabileceğiniz gibi sandwhich sıradan değildi. Sanırım farkın sebebi kaliteli ve taze malzemelere ek olarak kızartılmış ekmek kullanmış olmalarıydı. Bu koca tabağın da çok doyurucu olduğunu söylememe gerek var mı bilemiyorum.


Yemediklerimizde de bahsetmek istiyorum biraz. Menünün başında görebileceğiniz özel lezzetler var. Annenizin etli yaprak sarmasını, fırın makarnasını özlediğinizde ya da değişik bir şey denemek istiyorum dediğinizde firik pilavı gibi seçenekleri sunuyor bu kısım. Çok aç değilim ama atıştırmak yerine ufak bir öğün istiyorum derseniz, bruchettaları öneriyorum. Güzel pişmiş bir makarna yemek isterim derseniz, onlar da mevcut ancak genellikle biraz kremalı olduklarından yazın pek tavsiye etmiyorum. Ana yemeklerde ise her yerde bulabileceğiniz birkaç klasik lezzetin yanı sıra gemici köfte gibi farklı tatlar da mevcut.

Havalar ısınmış, indirimler başlamışken Tunalı’da bir soluk alma ihtiyacı duyarsanız, Cafe des Cafe köşe başından hemen önce bordo brandası, tahta iskemleleri ve renkli çiçekleriyle sizleri bekliyor olacak.

You are at Tunalı Hilmi Street, the weather is hot and you wanted to chill. Shopping is tiring enough and all those bags are hard to carry. Do not panic! Here is what you need, keep on reading…


While looking for a cool escape in hot summer days, Cafe des Cafe may surprise you. Don’t fall for the two little tables overlooking the street. Step inside, climb up the stairs and take a look around. After you pass the debonair waiters, walk a little more and there you are at the winter garden. If you think this is what I am talking, you have spoken too early. Turn your right and there you are at the mini garden. The huge table in the middle is great for big groups, while the white small ones are welcoming for smaller ones. You will also see a tree which has pieces of cloth tied on it. If you have any wishes, do not hesitate to tie one yourself.

We were here to chill right? My favorite summer drink here is lemonade with ginger and mint however, last time when we were there with Obstinate King, I had black mulberry juice and I strongly recommend. Let’s talk about what we had. As Cafe des Cafe is 10 minutes walk from my place and we love its food, we visit the place frequently all around the year. Naturally, we tried almost the entire menu. However today, I will only talk about the last time. I have ordered avocado salad. Orange slices, cooked pine nuts, corn, avocado slices and cherry tomatoes are served on fresh greens. The sauce has mustard, olive oil, lemon juice and a few herbs in it. I have to add that it is served at a huge plate and therefore satisfactory. Obstinate King ordered club sandwich, which is a secure choice almost everywhere. It is served with some salad and scalloped potatoes. As you may guess from what I have told so far, even club sandwich is different and very delicious here. I believe what makes is so different is fresh ingredients and toasted bread. I suppose there is no need for me to tell this big plate is very satisfactory as well.


I would like to talk a little about what we didn’t have that day. There are specialties where you can see at the beginning of the menu. At this part there are classic Turkish dishes such as stuffed wine leaves and pounded unripe wheat. If you are not very hungry but want to have a small plate, try bruchettas. If you would like to have a well cooked pasta dish, there are nice choices, but I do not recommend them at summer as it may be too heavy at hot weather. At main courses, apart from a few classic dishes, there are also some different tastes such as gemici köfte.


If you need a break for shopping and hot weather, Cafe des Cafe is waiting for you with its colorful flowers and friendly atmosphere.

1 comment:

dodo said...

Çok güzel ve tatlı bir yazı olmuş