Saturday, June 26, 2010

Live from Life! Italian Jazz



Jazz diyince belki akla gelen ilk ülke değil İtalya ama bu durum onların türün en iyi temsilcilerinden biri oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Kendilerine has sıcak Akdeniz sound’u ve yetenekli müzisyenleri ile İtalyan jazz’ı her zaman ateşli ve ilgi çekicidir.

Burada ise değinmek istediğim o müthiş mahzen klüpler. Taş duvarların arasında tiril tiril takım elbiseleriniz içinde etrafınızda rengarenk elbiseli İtalyan bayanlar ile bu müziğin keyfi kesinlikle bir başka. Yukarıdaki video’da da ünlü yönetmen Anthony Minghella’nın kamerasından bu anı yaşayabilirsiniz.

Hazır bu sahneyi koymuşken de tekrar hatırlatalım eğer hala Minghella’nın bu 2.5 saatlik baş yapıtını izlemediyseniz, havalarda hazır böyle kötü gidiyorken, bir akşamınızı Jude Law’un muhteşem oyunculuğu eşliğinde bu etkileyici gerilim filmine bırakın. Pişman olmayacaksınız.


The Talented Mr. Ripley

Bir ek: Oburcan'in tavsiye ettiği bu şarkının başka bir versiyonunu da aşağıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz. Her versiyon ayrı güzel cidden.

http://fizy.com/#s/1aprwn


-------------------------------------------------------------------------------

Maybe Italy isn’t famous with its Jazz music but they are certainly very successful in this genre. Their exclusive Mediterranean sound and talented artists always make Italian jazz very intriguing.

But in this post, I want to talk about the amazing vault clubs in Italy. Behind the stone walls, while wearing your fine Italian suit and surrounded by passionate Italian woman the jazz music is certainly more delightful. You can live this moment from the camera of famous director Anthony Minghella in the above video.

By the way, if you still didn’t watch the Minghella’s two-and-a-half hour masterpiece, The Talented Mr. Ripley, maybe it’s the right time. Spare your evening to this mesmerizing thriller movie along with fascinating acting performance from Jude Law. You won’t regret it!


2 comments:

Oburcan said...

Tebrik ederim,çok güzel bir film seçmişsiniz ve en güzel sahnesi burada. Ben de ufak bir katkı yapayım,şarkının orijinal halinin link'i.Blog'unuzu yeni keşfettim,takip ediyorum.
Sevgiler
Oburcan

http://fizy.com/#s/1aprwn

Obstinate King said...

Bu versiyonunu dinlememiştim daha önce, çok keyifliymiş. Solistin aksan çok hoş.

Bir de güzel sözleriniz için çok teşekkürler :).