Wednesday, June 30, 2010

Butcha – The Butcher Shop & Steakhouse

Dr.Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi
Park Caddesi (Street)

Alımcı Park Villaları 15/2

Çayyolu Ankara

Tel: +90 312 241 45 43


Geçen yüzyıl sevgili Obstinate King’i götürmek üzere söz verdiğim Butcha’ya gitmeyi sonunda başardık. Bu süre içinde benim hayvansal protein diyeti yapmamın, onun finalleri olmasının, İzmir’den gelmesini beklediğimiz arkadaşımızın haftalar sonra ‘hadi siz gidin sonra da beraber gideriz’ demesinin çok etkisi olsada, erkek milletinin ferdi olarak olarak beni kurban seçip, bu akşam nereye gitsek sorusu her gündeme geldiğinde imalı sözlere maruz kaldığımı ve başımın etinin yendiğini de burdan tüm dünyaya duyurmak istiyorum!


Konumuza gelecek olursak; Ankara’da eti en sade haliyle yiyebileceğiniz sanırım tek yer burası. Davetkar ve sade dekorunun yanı sıra açık mutfak ve iyi havalandırılmış ortam iştahınızı açıyor. Etin seçtiğiniz bölümünü istediğiniz gibi pişiriyorlar ve yanında sosu, kızarmış patatesler ve haşlanmış sebzeler ile servis ediyorlar. İstediğiniz gibi pişiriyorlar derken, gerçekten öyle. Az pişmiş istediğim etimi, az pişmiş yiyebildiğim Ankara’daki tek yer Butcha. Bunun yanı sıra, kasap bölümünden aynı etleri ve daha fazlasını da satın alabiliyorsunuz. Daha fazlası kısmına yıllandırdıkları etler de dahil.

Siz neler yediniz derseniz, kırmızı soğanlı roka salatası (biz soğansız yapmalarını istedik) ile başladık. Salata balzamik sos ve üzerinde parmesan dilimleri ile servis ediliyor (Fotoğrafı çekmek salatanın yarısını yedikten sonra aklımıza geldiğinden parmesanları göremiyorsunuz  ).



Ana yemek için ise dana bonfile (200 gr) ve New York steak (350 gr) sipariş ettik. Standart bir porsiyondan daha fazla olduğu için et miktarları biraz aç gitmenizi, yemeğe saldırmamak için de bir başlangıç sipariş etmenizi öneriyorum. Yemeğimize eşlik etmesi için de birer kadeh Carbernet Sauvignon ve bir büyük şişe de Uludağ soda sipariş ettik.


Salata ve ana yemeklerimizden memnun kaldıysak da tatlı tam bir fiyaskoydu. Yabanmersinli cheesecakede taze yada donmuş yabanmersini yerine kuru yabanmersini kullanmışlar. Kuru yabanmersinindeki acımsı burukluk da dolayısıyla tadı bozmuş. Taze meyva kullanmadıklarından üzerine de yabanmersini sosu dökülememiş ve bu açık çikolata sosu ile kapatılmaya çalışılmış. Yanına ise kirazlar konulmuş, sanki cheesecake korkunç biliyoruz o yüzden kirazlar belki ağzınızı tatlandırır der gibi. Özetle tatlı, isminin vadettiği hiçbirşeyi sunmadı ve hayal kırıklığı yarattı.



İki kişilik böyle bir akşamın başlangıç, ana yemekler tatlı ve birer kadeh şarap dahil maliyeti 136 TL. Biraz pahalı ancak, arada kendimizi (midemizi) şımartmak hakkımız sanırım. Butcha için rezervasyon yaptırmanızı kesinlikle tavsiye ederim, özellikle de cuma ve cumartesi akşamları için. İyi hoş ama Park Caddesi’nin inanılmaz trafiğine girmek gözümde büyüyor diyenler için de vale hizmeti olduğunu eklemek isterim.

Last century, I promised to take Obstinate King to Butcha, but until today due to many distractions we were unable to go. At this period there were many reasons which kept us from visiting the place such as; me, having only vegetable based protein, his coming finals and waiting for a friend from İzmir. However, as a man, he needed to find someone to blame and guess who was that? He bit my head of every single time we were going out for dinner!

I should better start talking about the topic. Butcha is probably the only place you can have a decent steak in Ankara. In addition to its inviting decoration, the well ventilated kitchen enables you to see how your steak is cooked. Part of the veal that you desire is cooked in the way you like and served with boiled veggies and fries. By the way, from the butcher section, you can buy steak and more including aged meat.


If you ask about what we had, we started with rocket salad with red onions. It is served with balsamic sauce and parmesan slices on top (As I remembered to take the photo after having half of the salad, unfortunately you cannot see the parmesan slices  ). We ordered veal steak fillet (200 gr) and New York steak (350 gr). As portions are a little bigger than standard, I suggest you to go hungry and order a starter first in order not to eat the steak too fast and be able to enjoy it. We also ordered a glass of Cabernet Sauvignon each and a big bottle of sparkling water.


Although salad and main courses were great, dessert was a complete disaster. So called bilberry cheesecake was prepared with dried bilberries instead of fresh or frozen. Therefore, the bitter taste of dried bilberry ruined the cheesecake. As they were not using fresh berries, it was impossible to prepare a berry sauce and instead they used chocolate sauce which makes you question the relevance. As if all this was not enough, it was accompanied by cherries. I believe the restaurant was aware how horrible the dessert was, so cherries were an apology. All in all, dessert was nothing like its name.

Such a fancy full course dinner for two costs 136 TL / 85 $ including wine. A little expensive but once in a while we deserve to make ourselves a favor. For Butcha, I strongly recommend having a reserved table especially for friday and saturday nights. If the traffic at Park Street scares you, I would like add that they have a valet parking service.

4 comments:

Deniz said...

Gerçekten de Butcha, etin pişme derecesini ayarlayabilen tek restoran olabilir. Doğru tespit.

Glass Half Full said...

Bu konuda "Amarillo" da fena değil. Amarillo ile ilgili incelememiz de yakında bu adreste yerini alacak.

Anonymous said...

ne trafiği olum nerde yaşıyosun auhsuah

Glass Half Full said...

Seviyeli yorum için teşekkürler "Anonymous"...